СУ "Методий Драгинов"

2015-2016 учебна година

 

Първият учебен ден

Отново за учебната година
разкри училището днес врати.
Звъни звънец из цялата родина-
в села и градове навред кънти.

                      Елисавета Багряна

    Тази учебна година отново е най-вълнуваща за първокласниците. С малко тъга трябва да отбележим, че броят на учениците подлежащи за първи клас намалява и са сформирани само две паралелки. Класни ръководители на първите класове са госпожа Албена Бушнакова и госпожа Емилия Тахчиева.
   Училището посреща своите ученици с нови придобивки. Четири от класните стаи са обзаведени с плазмени екрани и лаптопи. Във всички класни стаи са монтирани бели дъски.
    На 30.10.2015 година бе даден старт на радиото СОУ „Методий Драгинов“. Първото радиопредаване бе посветено на Деня на народните будители и бе подготвено от СИП „Художествено слово“ и училищният хор.
    Учителският колектив отново пое на пътешествие в началото на месец ноември, като посети Република Гърция.
    Животът на нашето училище е неразривно свързан с читалищната дейност. На 25.11.2016 година бе открита етнографско-исторически музейна сбирка в читалището. Учениците от VIII клас представиха части от постановката „Годеж“.

Функциониращото училищно радио вече си има име – „Усмихни се“.
   Традиционните за нашето училище конкурси за най-оригинални: сурвачка, картичка, рисунка, есе, стихотворение и украса на класна стая се проведоха през последната седмица на месец декември. Отличилите се получиха награди.
   През месец януари се проведе изпитната сесия. На олимпиадите нашите възпитаници се представиха с добри резултати. На областно ниво на олимпиадите по БЕЛ, Химия и опазване на околната среда и състезанието „Знам и мога“ класиралите се ученици постигнаха високи резултати.
   За първи път в училището  на 23.02.2016 г. бе проведен интегриран открит урок по История, БЕЛ и Музика. Присъстваха гости от РИО – гр. Пазарджик, учители от общината и училището.
   На 28.02.2016 г.се проведе състезание по английски език.
   През месец март фоайето бе украсено със старателно, ръчно изработени мартеници от ученици.
   Националният празник бе отбелязан с литературно-музикална програма.
   По случай седмицата на детската книга бе проведен парад на приказните герои.
   В края на месец април получихме добрата новина, че училището е спечелило проект по програма ПУДОС за изграждането на спортна площадка с уреди на открито.
   През месец май се проведе НВО за учениците от четвърти и седми класове. На ДЗИ се явиха дванадесетокласниците от СФО.
   Учебната година за първокласниците приключи на 24-ти май. Седмица по-късно всички ученици от начален етап завършиха успешно. Тържеството по случай завършването на осмокласниците бе проведено в комплекс „Амос“
   Поради навършване на пенсионна възраст с училището и нашия колектив се разделиха: г-жа Соня Тоскова – директор на училището и г-жа Елка Бозаджиева.
   На 19.06.16 г. в зала Арена Армеец, гр. София се проведе Национален учителски събор, на който присъстваха и делегати от нашето училище.
  Тази година през лятната ваканция бяха организирани занимания по плуване.
  От 01.08.2016 г. директор на училището е г-жа Дуня Миленова Бошнакова.
                                         
                                                                       Записали: Юлия Тахчиева и Емилия Тахчиева

 

 

Бележки и коментари