СОУ "Методий Драгинов"

       "Пролетни празници в Драгиново"       

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

    На 3 май 2012 г. в читалището на село Драгиново се проведе открито занимание на дейностите по интереси с мото „ Искри от миналото,  посветено на местните пролетни празници Кърчибук, Благовест и Гергьовден, организирано от възпитателите в СОУ „Методий Драгинов”.
В него участие взеха учениците от целодневната форма на обучение и учениците, участващи в група  „По стъпките на дедите” по проект „Успех” и със специалното участие на г-н Милен Налбантов – бивш учител и директор на училището.
    Гости на занятието бяха г-жа Илиана Петрова-експерт начално образование в РИО –Пазарджик, директори и учители от областните училища.
    Мероприятието започна с изложби : „От раклата на баба ” - за предмети от народното творчество и бит , „Манджите на баба”- за традиционни местни ястия, приготвени от баби и техните внуци и „От нашите златни ръце” - за произведения на детското творчество- есета ,рисунки и ръкоделия.
    На сцената бе представен спектакъл-възстановка на празниците на местен диалект с музикален съпровод и песни от местния фолклор.
    Показаното доказа, че традициите са живи и все още палят искри в сърцата и на младото  поколение. Занятието се превърна в истински празник.

.