СЕДМИЦА НА ИНОВАЦИИТЕ И ПРОЕКТНИТЕ ДЕЙНОСТИ В СУ „М. ДРАГИНОВ“, 15-19.04.2024

 

На 15.04.2024 г. в СУ „М. Драгинов“ стартира седмица на иновациите и проектните дейности-седмица, посветена на 110 годишния юбилей на нашето училище.
Учениците участваха в различни инициативи и мероприятия и показаха своята креативност, иновативни идеи, дигитални умения, предприемчивост и творческо вдъхновение. На същата дата в юбилейната година се сбъдна и една дългогодишна мечта за учители и спортисти - с фойерверки и високопоставени гости беше открит многофункционален съвременен физкултурен салон, а на кръгла маса, съвместно с гостите от Република Турция по програма Еразъм+ се дискутираше темата за „Интеграция на технологиите в класната стая“, което последва с наблюдение на открит урок по компютърно моделиране на тема: „Използване на ИКТ в начален етап“.
За милосърдието и добротата в разказа на Йордан Йовков „Серафим“ и непреходната сила на доброто разказваха ученици от 6 б и 8 а класове в открития интегриран урок по БЕЛ и ИТ в новия кабинет по хуманитарни дисциплини . Бяха представени и образователни платформи, използвани в обучението по природни науки в кабинета по биология и здравно образование. В открит интегриран урок по ФВС и ЧП на тема: "Децата на бъдещето-спортът и физиката" и големиТЕ до НАС бе предложен един иновативен образователен подход на междупредметна интеграция на учене чрез игри и преживяване, на учене лице в лице и развиване на дигиталното мислене, а STEM-подхода провокира интерес и превърна учениците на спортната площадка в малки изследователи, работещи в екип, насърчава иновативните технологии и креативните решения за решаването на проблеми и създаване на краен продукт.
В иновативният урок по метода CLIL, децата от IV а клас представиха интеграция на съдържание и език - майсторството на владеене на английския език в рамките на предмета човекът и природата, а ключовите събития и иновации, които са оформили света, в който живеем днес, бяха представени в иновацията „История IT“.
Седмицата на иновациите и проектните дейности 15 – 19.04.2024 завърши с грандиозен музикален спектакъл "Легенди", на групите от ЦДО в НЧ „ М. Драгинов“, който пренесе публиката в един различен магичен свят.
СУ „Методий Драгинов“, 19.04.2024 г.