Ученически вестник

До Пазарджик и обратно с УСПЕХ

    През месец декември миналата година две групи по проектУСПЕХ на МОМН,
BG 051РО001 – 4.2.05 «ДА НАПРАВИМ УЧИЛИЩЕТО ПРИВЛЕКАТЕЛНО ЗА МЛАДИТЕ ХОРА»  – клуб „По стъпките на дедите” и клуб „Млад журналист” – предприеха пътуване до град Пазарджик. Целта бе да се посети Регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев”. Групите са съставени от ученици от 5. и 12.клас с ръководители г-жа Дуня Бошнакова и г-н Димитър Садъков. Студеното време беше бързо забравено благодарение на шегите и доброто настроение, съпътстващи ни през цялото пътуване. С нас пътуваше и г-н Милен Налбантов, местен краевед и писател, който влезе в ролята на екскурзовод и детайлно ни запознаваше с всяко едно населено място и природна забележителност, през които минаваше автобусът. Слушахме с интерес за миналото на Ракитово и Батак, за изграждането на ВЕЦ „Пещера”, за смъртта на големия български писател Алеко Константинов.
        В библиотеката бяхме любезно посрещнати от г-жа Величка Петрова, която ни разведе из различните отдели. Навсякъде получихме разяснения. Най-много ни впечатлиха Детският отдел и отдел „Краезнание”, където открихме много материали, свързани с миналото и настоящето на село Драгиново. И докато петокласниците  събираха информация, младите журналисти не пропуснаха да вземат интервю от служителите не библиотеката.
         Обогатени с нови впечатления, напуснахме библиотеката. Снимахме се за спомен, взехме си сбогом с г-жа Петрова и поехме по обратния път към дома. Усмивките не слизаха от лицата на всички ни. Дори снегът, който ни посрещна край язовир Батак, не развали настроението, напротив – още повече го повиши.

по проект УСПЕХ в Пазарджик     клуб „По стъпките на дедите” и клуб „Млад журналист” пред регионалната библиотека - Пазарджик
посещение по проект УСПЕХ на регионална библиотека гр. Пазарджик

Метко Атипов – 12.А клас
клуб „Млад журналист”

 

  публикувано на 06.01.2013г.