Екскурзия с учебна цел

 

За да отбележат края на учебната година и началото на лятната ваканция, учениците от петите класове проведоха екскурзия с учебна цел до градовете Благоевград и Банско. Пътуването бе изпълнено с много интересни и образователни моменти.
В град Банско посетиха:
Къща-музей "Никола Вапцаров" – Мястото, където учениците имаха възможност да се запознаят с живота и творчеството на великия български поет Никола Вапцаров. Те разгледаха експонатите и научиха повече за историческия контекст, в който е живял и творил Вапцаров.
Къща-музей "Паисий Хилендарски" – Тук децата научиха за живота и делото на Паисий Хилендарски, автор на "История славянобългарска", която играе ключова роля в Българското възраждане. Музеят предложи увлекателна обиколка, която разкри важни моменти от живота на Паисий.
Църквата "Света Троица" – Учениците се запознаха с архитектурата и историята на тази забележителна църква, която е една от най-старите и най-красивите в региона. Те научиха за значението на църквата за местната общност и за важни събития, свързани с нея.
В град Благоевград посетиха:
Еко парк Бачиново – Това беше чудесно място за разходка и отдих сред природата. Учениците се насладиха на красивите пейзажи, научиха за местната флора и фауна.
Екскурзията беше не само забавна, но и образователна, предоставяйки на учениците възможност да обогатят знанията си за българската история и култура, както и да се насладят на красотата на природата.СУ „Методий Драгинов“, 18.06.2024 г.