СУ "Методий Драгинов"

Училищен вестник

Мениджър за един ден

     На 7 ноември 2019 г.  учениците от СУ „Методий Драгинов“ взеха участие в инициативата „Мениджър за един ден” - най-дългоочакваното и популярно от всички събития на JA Bulgaria. Джимка Вурова,  получи възможността да бъде управител на МБАЛ „Здраве“ Велинград. В екип с  нейни съученици, посетиха различните отделения в болницата, изпробваха апаратурата, наблюдаваха с интерес работата на лекарите и сестрите. На края получиха сертификат за участие и пожелания да се учат много и да сбъднат мечтите си, като последователи на тази хуманна професия.
     "Мениджър за един ден" е най-директният подход на JA Bulgaria за среща на младите хора с реалния бизнес. Целта на инициативата е да даде възможност на младите хора за ранно кариерно ориентиране и придобиване на ценни умения за бъдещия им професионален път, а на компаниите и организациите домакини възможност да покажат своята отговорност към развитието на потенциала на младите хора на България.
     На кметския стол в с. Драгиново за първи път имаше кметица. Ученичките Милена Перчинкова и Даниела Садъкова се запознаха с функциите и работата на кметството. На срещата се обсъдиха добри практики и споделяне на опит, служещи за пример на младите хора.
Учениците от специалност „Автотранспортна техника“ посетиха фирма „Радиал“. Целта на инициативата е да даде възможност за придобиване на ценни умения за бъдещия им професионален път.
     Наши ученици посетиха фабрика за пелети. По време на инициативата те се запознаха с производствения процес и технологичния режим на фирмата.

  

  

  

Публикувано на 14.11.2019