СУ "Методий Драгинов"

Училищен вестник

Състезанието Spelling Bee 2019

 

   На 28.02.2019 в Средно училище „Методий Драгинов“ се проведе състезанието по правопис Spelling Bee. Сайфо Арапов и Кристиян Арнаудов се пребориха за престижните първо и второ място. И двамата ученици ще участват в регионалното състезание, което ще се проведе през м. март, 2019 г. в Пловдив. Честито на победителите и успех.

   Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от думи.

   Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.  

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет, Езиков и изпитен център АВО и под патронажа на Министерството на образованието и науката. 

   Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee