СУ "Методий Драгинов"

Училищен вестник

Среща с физика Иван Богданов

      В деня на първа пролет 20 март 2018г. от 12.30 ч. в СУ "Методий Драгинов", с. Драгиново, обл. Пазарджик се проведе среща с г-н Иван Богданов - член на Асоциацията на астрономите в София и Председател на Сдружение Обсерватория Звездно общество. Г-н Богданов изнесе лекция на тема: "Космическа екология" на учениците от Vа клас и VI -те класове, посветена на месеца на Астрономията - месец април и Световния ден на авиацията и космонавтиката 12 април. Посещението е и част от кампанията, свързана с отбелязване на 60 години от създаването на NASA през тази година и 100 години от създаването на Международния астрономически съюз (IАU) през 2019 година.
     NASA - Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство, създадена на 29 юли 1958 г. в САЩ
     IAU - Международен астрономически съюз, обединяващ национални астрономически общества от целия свят, създаден на 28 юли 1919 г. със седалище Париж, Франция. Официално признат и упълномощен да отговаря за даването на названия на звезди, планети, астероиди и други небесни тела и явления.                                                                                                                                 
  

Мариана Радева – старши учител по физика и астрономия 

 

Публикувано на 25.03.2018