СУ "Методий Драгинов"

Училищен вестник

Седмица на четенето

Учениците от СУ "М. Драгинов" се включиха в
Националната седмица на четенето (11.12.- 15.12. 2017 г.)

       За трета поредна година учениците от СУ „Методий Драгинов“, с. Драгиново, се включиха в провеждането на националната седмица на чететнето.

 На 11.12.2017 г. най- малките ученици от  І а и І б клас откриха седмицата с мотото: „Първокласник съм, но мога да чета”. На учениците от І в клас гостуваха по-големите възпитаници на училището от Vв клас, които им прочетоха любими приказки.

 На 12.12.2017 г. учениците от пети и шести клас се възползваха  от необичайно топлото декеврийско време и излязоха в училищния двор, където четоха приказки и разкази сред природата.
 Учениците от VІа и VІб клас изработиха  постери с илюстрации от любими приказки, с които украсиха фоайето на училището.

На 13.12.2017 г. второкласниците посетиха и разгледаха библиотеката към НЧ „М. Драгинов - 1936”. Учениците от ІVа клас поставиха във фоайето на училището изработено от тях табло със стихове и гатанки, посветени на седмицата на четенето. Учениците от ІVб клас се включиха с изработването на комикс на приказката „Глупавата хубавица”. Четвъртокласниците представиха и любими приказни герои.
Осмокласниците, заедно с класните си ръководители и преподавателката по български език и литература, посетиха местния музей към НЧ „М. Драгинов - 1936”  и сред уюта на местния фолклор се потопиха в интересните легенди, разказани в авторската книга на г-н Милен Налбантов – „Искри от жарава”.

На 14.12.2017 г. учениците от ІІІ а клас изработиха табло със свои стихове и гатанки, посветени на седмицата на четенето, а учениците от ІІІб клас се състезаваха кой е най-добър рецитатор и кой е най-добър четец, като се включиха в четене на приказки от цял свят.
Същия ден седмокласници, преоблечени като приказни герои, гостуваха на първокласниците и ги пренесоха в света на приказките.

Националната седмица на четенето приключи с инициативата „Дар за училищната библиотека”.

 

Публикувано на 17.12.2017