СУ "Методий Драгинов"

Училищен вестник

Никой не е по-голямхляба

отбелязване на Международния ден на хляба

      Международният ден на хляба се отбелязва се от 2006 г. по инициатива на Международния съюз на хлебопроизводителите и пекарите в знак на почит към хляба и ролята му за здравословното хранене. На този ден всички участници са призовани да опекат или да купят пресен хляб, да ядат хляб, да почерпят някого с хляб, да обменят рецепти, снимки и други. В България денят се чества за поредна година с различни инициативи - целта е да бъде привлечено вниманието към качеството на хляба, ползите за здравето и усилията на хлебарите.
    Под наслов „Никой не е по – голям от хляба“ в СУ „Методий Драгинов“ за втора поредна година се проведе традиционният "Ден на хляба". Деца и родители сътвориха истински кулинарни шедьоври, които подредиха в атрактивна изложба.
    Изделията бяха представени в три раздела: "Солени тестени изделия", "Сладкарски тестени изделия" и “ Обредни пити“.
    Тази година децата, заедно със своите родители се подготвиха много старателно за този ден и представиха истински изобретения на изкуството сътворени от сръчните си ръце, и показаха, че традицията се предава от поколение на поколение в семейството.
  След, като изложбата бе разгледана от всички възпитаници на СУ „ Методий Драгинов“ по идея на учениците от извън класната форма „Сръчни ръце“  вкусните изкушения бяха занесени в Дом за стари хора „Ела“ – гр. Велинград. Идеята беше, тази година Денят на хляба да се проведе по малко не традиционен начин, а именно всички изделия да бъдат дарени за дома. Малките таланти освен със своите произведения от тесто приятно изненадаха възрастните хора и с кратка художествена програма.

 

Ден на хляба

Ден на хляба

 

 

 

 

Публикувано на 22.10.2017