СУ "Методий Драгинов"

Училищен вестник

Среща с писатели в обновената библиотека

На 28.02. 2017 г в обновената библиотека на СУ „Методий Драгинов“ се проведе среща с писатели от литературен клуб „Никола Вапцаров“ гр. Велинград. Учениците от шестите класове се запознаха с някои от творбите на Катя Славова, Милен Налбантов, Александър Кочев, Цветанка Спасова, Стойна Стоянова и Атина Бушнакова. Забавни бяха разказите на петимата писатели за първите им стъпки на писателското поприще, за първите им трепети и най-вълнуващите моменти от творческия процес. С типично детско любопитство учениците се поинтересуваха от бъдещите творчески планове на авторите. Всеки един от гостите прочете свои стихове, които предизвикаха вниманието и възхищението на малките слушатели. Авторите подариха на училищната библиотека свои книги и стихосбирки, а децата научиха много за процеса на създаване и публикуване на книга.
Срещата е част от дарителската кампания „Четенето е на мода“, която се провежда в СУ „Методий Драгинов“ за увеличаване на книжния фонд на училищната библиотека.
Училището обнови своята библиотека чрез закупуването на нови книги и техника. Това се случи с помощта на програма „Знания за успех“, която се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP Labs България.

    

    

 

 

 

 

 

Публикувано на 19.03.2017