СУ "Методий Драгинов"

Училищен вестник

Национална седмица на четенето 2016

На 10.10.2016 г. беше открита Националната седмица на четенето в СУ „М. Драгинов”

 Седмицата на четенето започна с инициативата „Да четем заедно!”, в която се включиха четвъртокласниците с класни ръководители: Обретенова, Радичев, Александрова. Учениците с интерес участваха в мероприятието четене с разбиране.

На 11.10.2016 г. учениците от седмите класове проведоха среща с млад писател от с. Драгиново – Мехмед Атипов. Срещата премина при голям интерес. Учениците отправиха своите въпроси към младия творец, а той им разкри вълшебството на книгата и ги посъветва да четат българските автори. Децата научиха интересни факти около издаването на първата му книга „Думите на щастието”. Мехмед Атипов прочете и един от новите си разкази, който силно впечатли учениците  с магията на словото.

На 11.10.2016 г. учениците от петите класове разгледаха местната библиотека.
 Включиха се в електронно четене на книги, а учениците от Vа клас представиха интересен макет по приказката „Трите прасенца”. Във фоайето на училището учениците с интерес разглеждат изработените от децата постери с илюстрации от любими приказки.

 На третия ден от седмицата на четенето /12.10.2016 г./ малките второкласници с класен ръководител А. Бушнакова представиха драматизацията на българската народна приказка „Трите умни съвета”. Г-жа Д. Бошнакова – директор на СУ „М. Драгинов” беше гост на мероприятието. Много ученици от училището се забавляваха и наслаждаваха на интересната игра на малките актьори.

Малките ученици от ІІа клас с класен ръководител г-жа Белева не дочакаха определената дата – 13.10.2016г. и представиха във фоайето на училището своите авторски стихове. Вниманието на малки и големи беше привлечено от красиво изработените странички със стихове и от остроумните гатанки на малките творци. Те зарадваха всички със своите подаръци за училищната библиотека.

На 13.10.2016 г. ученички от VІІ а, б, в клас и ІІІ клас с ръководител г-жа М. Цопанова посетиха „Работилницата за творческо писане” в град Велинград. Домакин на инициативата беше РУО – гр. Пазарджик с партньор „Св. Св. Кирил и Методий”.
 Ученици от училище „Св. Св. Кирил и Методий”  представиха свои презентации на книги и участваха в писането на есе за определено време.Нашите ученици и всички гости с внимание и интерес изслушаха създадените от гимназистите есета. Накрая всички участници получиха подарък – книги от домакините.


 

Публикувано на 16.10.2016