СОУ "Методий Драгинов"

Училищен вестник

Седмица на четенето в СОУ "Методий Драгинов"

 

СОУ „Методий Драгинов“ се включи в Регионалната седмица на четенето /18-22 април 2016 г./ с различни инициативи:
На 19.04.2016 г. училищният двор заприлича на голяма зелена библиотека. Насядали върху тревата, ученици от всички класове бяха донесли любимите си книги, за да споделят впечатления със съучениците си.
Същия ден учениците от втори, трети и четвърти клас взеха участие в състезанието „Бъди грамотен“, където показаха много добри знания по български език и литература и изявиха артистичните си умения.
На 20.04.2016 г.  учениците от  І а клас се срещнаха с г-жа Елка Кепчелева, библиотекар в НЧ „Методий Драгинов“, с.Драгиново. Мото на срещата беше ,,Обичам книгата?.  Госпожа Кепчелева  им прочете интересни стихове и гатанки, а децата се надпреварваха да казват своите отговори. Накрая всички се снимаха за спомен с книжка в ръка на зелената морава в училищния двор. На тази среща малките азбукарчета получиха уверението, че всичко хубаво и красиво ще открият в книгата.
На 20.04.2016г. в полуинтернатите групи от четвърти клас се проведе дискусия на тема „Моята любима книга“. Учениците представиха любимите си книги, като разказаха за героите и техните истории, прочетоха на съучениците си откъси с интересни моменти от тях. Децата направиха извод, че с книгите могат за миг да се пренесат в далечни светове, да пътуват в миналото или бъдещето, да се поставят на мястото на героите и да съпреживяват историите им.
На 21.04.2016 г. участниците в СИП „Художествено слово“ и „Приятели на книгата“ се пренесоха в малката музейна сбирка на читалището, където развълнувано прозвучаха стиховете от поемата „Изворът на белоногата“ на П.Р.Славейков.
На 22.04.2016г. седмицата завърши с карнавал на приказните герои, организиран в полуинтернатните групи. С много вълнение, радост и приповдигнато настроение в слънчевия следобед оживяха герои от любими  детски приказки. Срещнаха се вълкът и Червената шапчица, Пепеляшка, Снежанка, Котаракът в чизми и още много други . Тримата братя и златната ябълка от едноименната приказка бяха довели дори и змея. Принцеси и крале, Неродената мома, Пипи и пирати станаха приятели.
Децата посветиха чудесния си празник на седмицата на детската книга.

 

 

  

    

 
 

 

 

Публикувано на 04.05.2016