СОУ "Методий Драгинов"

Училищен вестник

Регионалните кръгове на състезанието Spelling Bee 2016

На 29.02.2016 в СОУ „Методий Драгинов“, с. Драгиново се проведе училищния кръг на Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Ивелина Мазълова  от Vб се класира на първо място като спелува правилно думата clever и победи Дарина Чаушова от VII а, която завърши втора.
 И двете ученички се класираха за регионалното състезание, което се проведе на 26 март 2016 г. в гр. Пловдив. Въпреки огромната конкуренция нашите участници се представиха достойно като изпревариха много състезатели от други училища. Ученичките от СОУ „Методий Драгинов“ трябваше да премерят сили с 60 състезатели класирали се на първо и второ място на училищния кръг. Участието в това състезание не само обогати техните знания, но им донесе незабравими емоции и преживявания.
Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 274 училища в страната  от 27 февруари  до 2 март 2016 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.
Нашето училище участва в това забавно състезание за трета поредна година.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.

  

    

 
 

 

 

Публикувано на 11.04.2016