Училищен вестник

 

Трима наши ученици с награди от „Зелената планета 2013”

На 11 юни 2013 година на тържествена церемония в Руския културно – информационен център в град София бяха наградени победителите в Националния конкурс „Зелената планета 2013”. Сред тях бяха и трима наши ученици – Цанко Белчев от IIВ клас, Ася Кепчелюва от VIБ клас и Райме Джоракова от VIIВ клас. Райме бе отличена с първа награда в номинацията „Еко-обектив” – конкурс за фоторепортажи за екологичната социално полезна дейност на детските колективи. Ася спечели трета награда  в конкурса за колекции различни модели дрехи от екологично чисти материали, обединяващи съвременния стил и народните традиции „Мода и традиции”. Трето място зае и Цанко в литературния конкурс „Живот на горите и съдби на хората. Наградите бяха връчени от ръководителя на Мисията на Република България Rossotrudnichestvo Виктор Баженов, който поздрави участниците и организаторите на конкурса и награди победителите с медали, купи и грамоти. Поощрени бяха и ръководителите на отличените ученици – г-жа Марияна Радева, г-жа Венера Тодорова и г-жа Албена Бушнакова.
       Националният конкурс „Зелената планета 2013” е част от Международния детски екологичен Форум „Зелената планета 2013”, провеждащ се по инициатива на Общоруското обществено детско екологично движение „Зелена планета” в рамките на Международната му програма „Диалог на културите: от запознаването към уважение” и се подкрепя от държавни, научни и културни институции и организации от Русия и други държави.
   
     Организатори на национално ниво за България са Фондация „Устойчиво развитие за България”, Руският културно-информационен център и Националният дворец на децата. Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищните дейности на МОМН.
    По  официални  данни в конкурса са участвали повече от 3000 ученици. Според регламента победителите от Националния конкурс ще бъдат представени за участие в конкурсната програма на Международния детски екологически форум „Зелената планета 2013”.
     Да пожелаем успех на Райме, Ася и Цанко!

Победители в конкурса "Зелена планета" 2013    Победители в конкурса "Зелена планета" 2013

Победители в конкурса "Зелена планета" 2013   Победители в конкурса "Зелена планета" 2013

 

  публикувано на 21.06.2013г.