СОУ "Методий Драгинов"

2012-2013 учебна година

Тази година училищният звънец призова учениците в родното училище на 17.IX., защото 15.IX. бе обявен за неучебен.
В ранното септемврийско утро училищният двор се изпълни с весела глъчка и детски смях. Развълнувани и малко притеснени малките първокласници стискаха здраво в ръка букет за своя учител. Учителите на първокласниците тази година са: Мими Карова, Ибриям Налбантов и Анна Якимова.
По случай откриването на учебната година  бе изнесена програма подготвена от петокласниците и малките първокласници. И точно, когато започна изявата на най-малките заръмя топъл есенен дъждец, който сякаш искаше да пожелае на малчуганите да им върви по вода. Това не ги уплаши и те стиснали микрофона силно и смело рецитираха.
За тази учебна година в училището бяха извършени само някои неотложни ремонти. В кабинета по химия бе обособено помещение за архив. Бяха закупени десет нови  компютри и монитори за първия кабинет по ИТ.
На 13.Х. учениците от VII „б“ клас с класен р-л Еми Чикерова заминаха на двудневна екскурзия в гр. Банско. Тази екскурзия им бе награда от училището и училищното настоятелство за това, че получиха приза за клас на годината за учебната 2011-2012 г.
Малките танцьори от формация „Тони“ към клуб по спортни танци „Импулс“ спечели I-во място в Открит национален турнир по спортни танци гр. Банско и станаха носители на купа „Банско“.
И тази учебна година продължи работата по проект УСПЕХ. Интересът от страна на учениците беше голям и броя на групите се увеличи двойно.
През месец ноември наши възпитаници взеха участие в конкурса за рисунка на тема „Моето европейско селище“. Награди получиха малките второкласници.
Преди коледните и новогодишни празници атмосферата в училище бе празнична благодарение на красивите изложби уредени от талантливи ученици с помощта на учители.
В навечерието на празника бе представен богата литературно музикална програма. Бяха раздадени много награди на изявените ученици.
За пръв път през месец януари учениците от начален етап взеха участие в състезанията „Аз и буквите“, „Аз и числата“, „Аз рисувам“, организирани от СБНУ. Всички се представиха достойно, като две второкласнички участваха на финален кръг и получиха грамоти и награди.
Елена Боянова – старши учител по английски език прогимназиален етап взе участие в двуседмичен курс по програма „Коменски“ в г. Ексетър, Великобритания.
Участниците в групите по проект УСПЕХ периодично представяха своята дейност във фоайето на училището. на голяма сцена се изявиха клуб „Ужасната история“, „Театрално студио“ и „Танцувай с мен“.
Важно е да отбележим, че финала на осмите Национални педагогически четения проведени в гр. Велинград своя разработка представиха Ибриям Налбантов и Елена Водева.
Наши ученици взеха участие в националния конкурс „Зелена планета 2013“, провеждащ се по инициатива на Общоруското обществено детско екологично движение „Зелена планета“. Горди сме, че ученичката от VIII в клас Райме Джоракова завоюва I-во място, Ася Кепчелюва се класира II-ра, а Цанко Белчов взе III-та награда. Получиха материални награди и грамоти в Руското посолство. На техните ръководители М. Радева, В. Тодорова и А. Бушнакова бе предоставена почивка на Камчия.
Националното външно оценяване на учениците от 4. и 7. клас бе организирано и проведено на ниво. За първи път в училището се проведоха държавни зрелостни изпити за придобиване на средно образование.
Гордост за нашето училище е първият випуск зрелостници, Випуск 2013 на СОУ „Методий Драгинов“, които бяха тържествено изпратени на 24-ти май от тяхната класна ръководителка г-жа Светла Борисова, ученици, учители и ръководството на училището.
Списък на учениците завършили XII клас:

 1. Алиш Асанов Ахмов
 2. Валентин Яворов Кепчелюв
 3. Еми Манушева Влакнова
 4. Емине Ефтимова Кисимова
 5. Красимир Малинов Гуджев
 6. Метко Ибриямов Атипов
 7. Мехмед Ахмед Тахчиев
 8. Мехмед Мустафов Садъков
 9. Миладин Йосифов Киров
 10. Мустафа Мустафов Кисимов
 11. Надка Ангелова Кафтанджиева
 12. Славчо Стойчев Болгуров

В края на  месец юни стартира проект за саниране на училището по програма ОС 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, операция 1.1 „Социална инфраструктура“, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за прилагане на мерки за енергийна ефективност в общинска образователна инфраструктура в градските агломерации“.
На 21.07.2013г. г-жа М. Радева преподавател по физика и астрономия бе включена в националната учителска програма за учители преподаващи физика и астрономия, която се проведе в Церн – Женева
Санирането на училището приключи в определените срокове. Всички учители и помощният персонал се включиха активно при освежаване на класните стаи, кабинети и коридори в училището.

Записали: Емилия Тахчиева и Юлия Тахчиева

Бележки и коментари