СОУ "Методий Драгинов"

2011-2012 учебна година

На 15.IX.2011 г. бе открита новата учебна година. Присъствуваха гости, учители, ученици и родители. Училището отвори широко врати за да посрещне всички ученици. По традиция първи прекрачиха прага първокласниците и техните класни ръководители: г-жа М. Аршинкова, г-жа Е. Тахчиева и г-жа А. Бушнакова. Класните стаи бяха грижовно и красиво украсени и подредени. Учениците бяха изненадани от новите придобивки – стая за отдих за най-малките, зала за хранене и нови маси и столове за прогимназиален етап.
С гордост трябва да отбележим, че сайтът на училището ни бе класиран сред 100-те най-добри училищни сайтове в страната и като такъв е включен в англоезичен каталог, който се разпространява в цяла Европа.
Денят на народните будители бе тържествено отбелязан. Учениците от IX-ти клас представиха литературно-музикална програма.
През месец ноември стартира безплатната закуска и училищен плод за учениците от начален етап.
От месец декември в училището започна да се работи по нови два проекта –а работа с деца със СОП:

  1. „Бъдете с нас и ние сме като вас“;
  2. Ремелка „Аз мога, дай ми шанс“.

От началото на месец февруари в училището бяха сформирани 13 групи с по 15 ученици по проект „Да направим училището привлекателно за младите хора“ – УСПЕХ.
И тази година на проведените олимпиади учениците се представиха много добре, като една част от тях се класираха и на областен кръг.
За първи път учениците от четвърти клас взеха участие в състезанието „Знам и мога“. Борислав Алендаров от IV „б“ клас се класира на областен кръг.
Спортните успехи и тази година не бяха малко: футболният отбор V – VII кл. зае първо място в общинския кръг, малките тенисисти също се класираха първи. Всички те бяха наградени на патронния празник на училището. награди получиха и учениците от отбора по БАК, които достойно представиха общината на областния кръг.
На 3.V. 2012 г. бе проведено открито занимание на тема „Искри от миналото“ с учениците от полуинтернатните групи. Присъствуваха гости от РИО – гр. Пазарджик, директори на училища и колеги.
На 9.V.2012 г. на проведената щафета в гр. Велинград нашите ученици се класираха на второ място.
11.V.2012 г. Патронен празник. По случай празника се проведоха различни спортни мероприятия.
НВО – IV – VII класове бе организирано и проведено според изискванията.
Тази година в чест на 24 май бе издаден първи брой на училищния вестник – „Училищен звънец“.
Учебната година за учениците от начален етап приключи на 2.VI. 2012 г. с литературно-музикални програми.
На 15.06.2012 г. в с. Юндола са проведе обучителен семинар на тема „Работа с интерактивна дъска“. Участваха всички учители и получиха сертификати.
На 29.06.2012 г. тържествено бе закрита учебната година за учениците от V до XI клас.
На 30.06.2012 г. в комплекс „Амос“ осмокласниците дефилираха, пяха и танцуваха в красиви тоалети и получиха своите удостоверения.

Записали: Юлия Тахчиева  и Емилия Тахчиева

Бележки и коментари