СОУ "Методий Драгинов"

2009-2010 учебна година

На 15.IX.2009 год. родното училище отново отвори врати, но тази година като СОУ „Методий Драгинов“. На този тържествен ден с голямо вълнение за пръв път прекрачиха училищния праг както малките първокласници, така и първият випуск деветокласници. Откриването на учебната година започна с издигане знамето на Република България и посрещане знамето на училището. ученици от първи и четвърти клас изнесоха литературна програма. Госпожа Мазълова, директор на училището, поздрави всички ученици, учители, родители и гости. Учители на първите класове бяха: Велко Радичев, Димитрина Обретенова и Янка Александрова. За класен ръководител на IX „А“ клас бе назначена Юлия Радкова. Първите ученици избрали да продължат образованието си в родното училище са:

 1. Алиш Асанов Ахмов
 2. Валентин Яворов Кепчелюв
 3. Веселка Спасова Терзийска
 4. Виктория Миролюбова Табакова
 5. Елза Галинова Бачова
 6. Еми Манушева Влакнова
 7. Емине Евтимова Кисимова
 8. Красимир Малинов Гуджев
 9. Красимир Михайлов Алендаров
 10. Красимира Юлианова Момчилова
 11. Марио Добринов Бакалов
 12. Мехмед Ахмед Тахчиев
 13. Мехрема Ахмед Юрукова
 14. Миладин Йосифов Киров
 15. Мустафа Мустафов Кисимов
 16. Надка Ангелова Кафтанджиева
 17. Сабие Пенкова Караилиева
 18. Славчо Стойчев Болгуров
 19. Фанка Георгиева Кирова
 20. Цанко Евтимов Табаков

Денят на народните будители 1.XI. 2009 г. бе отбелязан с тържество подготвено от осмокласниците
В чест на коледните и новогодишни празници в училището бяха проведени много мероприятия:

 1. Конкурс за най-добре изработена сурвачка;
 2. Конкурс за коледна и новогодишна картичка;
 3. Конкурс за най-добра празнична украса на класна стая.

Годишнината от обесването на Васил Левски бе отбелязана със стихове, посветени на героя. Учениците от петите класове представиха сценки от живота на Апостола.
На 24.II. 2010 г. директорът на училището, г-жа Рая Мазълова, бе освободена от длъжност поради навършване на пенсионна възраст. За временно изпълняващ длъжността директор бе назначена г-жа Соня Тоскова преподавател по руски език и история.
Във връзка с традиционния български празник „Баба Марта“ в училището бе уредена изложба на мартеници, изработени от учениците.
И тази година учениците от нашето училище взеха участие в олимпиадите по български език, математика, физика, химия, биология и история. Голяма част от тях се класираха за областен кръг. Трябва да отбележим, че малките четвъртокласнички Фати Тахчиева и Деси Кафеджиева се класираха в първата десетка в областта на олимпиадата по математика.
На 24.III. 2010 г. учениците от четвърти клас бяха включени в международно изследване на четивната техника.
На 29.III. 2010 г. бе направена съдебна регистрация на училищното настоятелство. За председател бе избран Ахмед Налбантов.
Особено значимо събитие в училищния живот бе създаването на сайта на училището www.sou-draginovo.org . Заслуга за това има Милен Налбантов.
Голяма част от учителите посетиха курс по изработване на проекти, който се проведе в училището. за лектор бе поканена г-жа Василка Стоилова.
През месец май за първи път в училището бе проведен тест с учениците от седми клас по български език и математика. Резултатите от този тест дадоха възможност на учениците да кандидатстват в езикови гимназии. От това си право се възползваха: Цанко Таянджиев, Светослав Кепчелев, Кишка Сеферова, Атина Влакнова и Ася Кичилиева.
Учебната година за учениците от начален етап приключи на 31.V 2010 г. по този случай в читалището бе представена програма изготвена от четвъртокласниците.
Истинско събитие бе връчването на свидетелствата на завършилите осми клас. Госпожа Соня Тоскова поздрави всички. Награди получиха успешно представилите се ученици от клуб „Млад огнеборец“, заели първо място в общинско състезание, участниците в общинската щафета, заели трето място и учениците от клуб „Бедствия, аварии и катастрофи“, заели второ място на областно ниво.

Записали: Емилия Тахчиева и Юлия Тахчиева

Бележки и коментари