СОУ "Методий Драгинов"

1999-2000 учебна година

На 15 септември тържествено бе открита Новата учебна година. Много родители и гости, учители, представители на УН присъствуваха на вълнуващото тържество. Богата програма подготвена от учениците в IV клас и малките първокласници бе представена в двора на училището. В програмата участва и Духовият оркестър, ръководен от Грета Кадьова. От 5 септември досегашният директор на училището Милен Налбантов се пенсионира по собствено желание, поради което останах сама и започнах Новата година, която временно изпълняващ длъжността Директор.
Учебната година  започна трудно. Учениците използваха стари учебници, а само тази с ново учебно съдържание бяха закупени от родителите (биология, бълг. език). Благодарение на спонсорството на водещите фирми с президенти Юлиян Мазълов, Албен Бакърджиев и Сафо Арапов училището бе подготвено за откриването на учебната година. Парното отопление в сградата създава благоприятни възможности за поддържане на добра хигиена и създаване на необходимия ред и уют в класните помещения.
На 1-ви ноември бе проведено тържество  посветено на деня на народните будители с програма подготвена от VIII клас, с класни ръководители К. Дамянова, М. Радков и М. Налбантов.
Много вълнения и радост преживяха учители и ученици с посрещането на 2000 година. Подготвена беше голяма и разнообразна програма, в която взеха участие ученици от I до VIII клас.
През пролетната ваканция голяма част от учителите доброволно работиха в училището за почистване на покрива от счупени керемиди, а също така и по почистване на училището и тревните площи.
През годината бяха проведени много спортни мероприятия и два организирани излета до м. Арполитово, а също така и до гората в м. Липовец. Учениците от седми и осми клас завоюваха първо място в Общината по футбол на малки вратички и бяха поздравени лично от кмета д-р Цветан Дафов. Ръководеше ги учителя по физ. к-ра Калин Чолаков.
През пролетта бяха организирани и проведени екскурзии, в които се включиха ученици от III до VIII клас. децата посетиха Банско, Благоевград, Калофер, Карлово, Сопот и много други исторически  местности под ръководството на класните си ръководители.
На 6 юни в училището се проведоха годишните  утра в Началния курс, на които в присъствието на родители и гости децата получиха своите свидетелства и удостоверения за завършване на началната степен от осн. обр. На 17 юни по традиция в салона на читалище „М. Драгинов“ завършилите основно образование получиха своите дипломи в изключително вълнуваща и празнична обстановка. Всички ученици от випуск 1999/2000 се дипломираха успешно.
Започна лятната ваканция и заживяхме с нови мисли и очаквания за идващата учебна година.

Записала: Рая Мазълова

Бележки и коментари